Deri araba koltuklarının güzel gösterişli görünümü ve lüks hissi mutlaka paha biçilemez. Fakat deri koltuk kılıfı arabanızı kötü kokutmaya başlarsa bu görünüm ile kapatılamayacak bir sorun oluşturacaktır. Unutmayın ki uzun süre boyunca temizlenmediği takdirde her türden oto koltuk kılıfı ve oto koltuk kumaşı çeşitleri zaman içerisinde kötü kokacaktır. Hoş olmayan kokudan kurtulmanın birçok basit ve kolay yolu olduğu için, hoş olmayan kokulardan kurtulmak adına çok fazla para harcamanıza gerek yok!

Peki, deri araba koltuklarından koku nasıl çıkar? Deri araba koltuklarından koku almanın 6 mükemmel yolu için okumaya devam edin!

  1. Sirke Yöntemi
  2. Karbonat Yöntemi
  3. Kömür Briket Yöntemi
  4. Oda Parfümü Kullanımı
  5. Araba Koku Giderici ve AC Sistem Temizleyici Kullanımı
  6. Bir Profesyonel Hizmet Satın Almak

Deri koltuklarımızı kötü koku ve kokulardan arındırmak için kullanabileceğimiz yöntemleri öğrendiğimize göre artık bu yöntemlerin her birinin nasıl uygulanacağına dair ayrıntılara geçelim. Bu yöntemleri her oto döşeme kumaşı için de uygulayabileceğinizi unutmayın.

Deri oto koltuk kılıfınız yakın zamanda temizlendiyse ve ciddi bir temizlik gerekmiyorsa, deri oto koltuk kılıfının tamamını silmek için deri temizleme bezleri kullanabilirsiniz. Ancak, deri oto koltuk kılıflarınız şimdiye kadar herhangi bir temizlik görmediyse, deri oto koltuk kılıfını temizlemek ve kokusunu gidermek için zaman ayırmanız sizin için faydalı olacaktır.

Deri Oto Koltuklarının Kokusunu Gidermeden Önce Temizleme

  • Adım 1: Bir fırça ile tozunu alın veya deri araba koltuğunu elektrikli süpürgeyle temizleyin. Bu, her türlü gevşek toz, kir veya kalıntının giderilmesine yardımcı olacaktır.
  • Adım 2: Deri oto koltuk kılıfını iyi bir deri temizleyici ile temizleyin. Seçtiğiniz deri temizleyicide belirtilen talimatları izleyin.
  • Adım 3: Temizledikten sonra deri oto koltuk kılıfını kurumaya bırakın.

Önce derinin temizlenmesi, deride sıkışan yağ veya kirlerin giderilmesine yardımcı olacak ve gözeneklerin açılmasına yardımcı olacak, böylece bu yazıda önerdiğim yöntem ne olursa olsun, araba deri koltuklarınızdan kötü kokuyu gidermeye yardımcı olmak için uygun şekilde emilecektir.

Koltuk Kılıfı Temizliği

Koltuk kılıfı temizliği için daha önce bahsettiğimiz 6 maddeyi detaylı olarak inceleyeceğiz.

Sirke Yöntemi

Beyaz Sirke, deride kolayca kokuya neden olan bakterileri dışarı atmaya yardımcı olabilecek yüksek miktarda asit içerir. Sirkenin yüksek asidik içeriği, onu küf, küf vb. bakterilere neden olan bakterilerle başa çıkmak için mükemmel hale getirir.

Araba iç mekanlarında sıklıkla kullanılan deri son derece cilalı olduğu için lekelere ve görünümünü ve dayanıklılığını bozabilecek her şeye karşı dayanıklı olmasına rağmen, yine de bir miktar gözeneklilik ve nemi ve iyi ya da kötü kokuları emme yeteneğini koruyacaktır.

Karbonat Yöntemi

Genel olarak deri eşyalardan kokuları gidermek söz konusu olduğunda, yaygın olarak karbonat olarak bilinen sodyum bikarbonat oldukça etkili bir yöntemdir. Deri oto koltuk kılıfları için, kötü kokuyu gidermek adına karbonatı nasıl kullanabileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Deri araba koltuklarınızın yüzeyine hafif bir karbonat tabakası serpin. Kokuyu yavaşça emmesi için karbonatı gece boyunca deri üzerinde bekletin. Kalan karbonat tozlarını temizleyin. Karbonat yöntemi tüm koltuk kılıfı modelleri için uygun ve oldukça yaygındır.

Kömür Briket Yöntemi

Aktif kömür briketlerini kullanmak, toksinlere neden olan satışları etkili bir şekilde gidermeye ve ortadan kaldırmaya yardımcı olan yerli bir yöntemdir. Arabanızda kömür briket bırakmak, sonunda deri araba koltuklarınızdaki tüm kötü kokuları emecek ve koltukları ve tüm iç mekânı taze kokulu bırakacaktır. Bir torba kömür briketi oldukça gözeneklidir ve arabada kalan kötü havayı filtreleyerek kokulara neden olacak yetenekler içerir.

Oda Parfümü Kullanın

Deri araba koltuklarının kokusunu tamamen gidene kadar maskelemeye yardımcı olması için her zaman iyi bir oda spreyi bulundurun. Unutmayın ki, farklı oda spreyi kokularını karıştırmamak, koku sorununu çözmeye yardımcı olmak yerine durumu daha da kötüleştirebilir. Herhangi bir hazır oda spreyi almak istemiyorsanız, hoş bir kahve kokusu için çekilmiş kahve dolu bir kap da kullanabilirsiniz.

Araba Koku Giderici ve AC Sistem Temizleyici Kullanımı

Deri oto koltuk kılıfı ve bir bütün olarak arabanın iç kısmında kokulara neden olan tüm kalıcı kokuları kolayca ortadan kaldıran AC sistem temizleyicileri vardır. AC sistem temizleyicisinin iyi çalışması için, kötü kokuyu gidermek üzere havalandırma deliklerinden düzgün şekilde yayılması için AC açılmalıdır. Ayrıca, sigara kokusunu gidermek için havalandırma deliklerine araba koku gidericileri püskürtebilirsiniz; bu kokular, üzerinde kalmasına izin verildiğinde kokuyu kötüleştirmek için deri araba koltuklarınıza emilebilir.

Bir Profesyonel Hizmet Satın Almak

Son fakat en az olmayan şey, işi sizin için yapması için bir profesyonel kiralamaktır. Harcayacak biraz paranız varsa ve kendinize ayıracak çok az zamanınız varsa, bu harika bir alternatiftir. Veya deri araba koltuklarınızda inatçı kokular varsa, bir uzmana danışmak bu sorunu çözmenin en iyi yolu olabilir.

Koltuk Kılıfı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bir araba koltuğu kılıfı genellikle orijinal koltuk döşemesini aşınmaya karşı koruyan ve aracın iç kısmına özel bir görünüm katan koruyucu bir malzemedir. Aracın yeniden satış değerini korumaya ve sürücü ile yolcuların konforunu en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olabilirler. Bir araba koltuğu kılıfı, bir otomobilde konforun sağlanmasında önemli bir unsurdur. Mevcut malzeme, model ve marka çeşitliliği ile en iyi koltuk kılıfını seçmenin daha zor bir iş olduğu kanıtlandı. Oto koltuk kılıfının faydaları arasında başta gelen kolay temizlik seçeneğinin yanı sıra listelenen tüm yöntemler bütün oto döşeme kumaşı seçenekleri için de uygundur.

Ancak, aşağıda arabanız için koltuk kılıfı satın alırken dikkat edilmesi gerekenler arasından üç önemli nokta bulunmaktadır. Mutlaka koltuk kılıfı modelleri arasında seçim yaparken bu üç özelliğe dikkat edin.

Kalite

Diğer ürün ve hizmetlere benzer şekilde, kalite en yüksek öncelik olmalıdır. Kaliteli bir koltuk kılıfı sadece araba koltuklarınızda rahatlık sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda kullanılan malzemenin dayanıklı ve uzun ömürlü olmasını da sağlayacaktır. Çoğu araba satıcısı, uzmanı ve meraklısı neopren koltuk kılıfı tercih eder. Onlara göre neopren oto koltuk kılıfları rahat, sportif, sıkı oturan ve suya dayanıklıdır. Ek olarak, aynı zamanda uygun fiyatlı ve uygun maliyetlidirler. Ancak yine de ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize göre seçebileceğiniz birkaç seçenek var.

Yerleştirmek

Satın alma her zamankinden daha kolay hale geldikçe, uygun olmayan araba koltuğu kılıfıyla karşılaşma olasılığı önemli ölçüde azalmaya devam ediyor. Bununla birlikte, farklı marka ve modellerdeki araba çeşitleri de mevcut olduğundan, aracınıza tam olarak uyan koltuk kılıflarını bulmak zor olabilir. Neyse ki, araba koltuklarınıza inandırıcı bir şekilde uyacak özel yapım koltuk kılıfları edinebilirsiniz. Özel yapım koltuk kılıfları, aracınıza yepyeni bir görünüm kazandırır. O kadar iyi uyuyorlar ki, aracınızın iç kısmının orijinal parçaları olduklarını düşünebilirsiniz.

Dayanıklılık

Elbette, satın aldığınız araba koltuğu kılıfı dayanıklı değilse, yukarıda belirtilen iki faktör karşılaştırıldığında kaybolacaktır. Dayanıklılık oranı en yüksek oto koltuk kılıflarını aramak önemlidir. Ayrıca su geçirmez kapakları da düşünmelisiniz. Su geçirmez koltuk kılıflarının temizlenmesi çok daha kolaydır. Genellikle kurcalanmadan kalırlar ve toz gibi diğer fiziksel faktörlerle reaksiyona girmezler. Uzun süre dayanacak bir oto koltuk kılıfına sahip olmak istiyorsanız, dayanıklılığına çok dikkat edilmelidir. Oto koltuk kılıfının faydaları arasında en önemlilerinden biri de dayanıklılıkları olacaktır.

Araba koltuğu kılıfları arabanızın çok önemli bir parçasıdır. Uzun süre dayanmaları ve orijinal hislerini korumaları için en iyi araba koltuğu kılıflarını satın almalısınız. Yüksek kaliteli bir araba koltuğu kılıfı sadece güzel görünmekle kalmamalı, aynı zamanda sadece üzerine oturarak da kendinizi iyi hissetmelisiniz.