Araçların için özel olarak üretilen ve her araca göre bulunan oto koltuk kılıfı ve oto döşeme kumaşı konusunda içeriğimizde bilgi vermekteyiz. 

Araçların en önemli parçalarından olan koltukların çok çabuk şekilde kirlenmesi durumunu önlemek için oto koltuk kılıfı oldukça önemlidir. Aynı zamanda oto döşeme kumaşı da bu amaca hizmet edecek şekilde tercih edilirse daha kolay bir kullanım gerçekleşir. En çok tercih edilen ve kullanım alanı bulunan türlerden biri olarak deri koltuk kılıfı insanları zorlamayacak özellikte üretilir. Herhangi bir leke durumunda silinmesi ya da temizlenmesi daha kolaydır. Buna ek olarak kumaş oto kılıfı da desenleri ya da renkleri ile beğenilir. 

Oto Koltuk Kılıfı Ne İşe Yarar

Otomobillerin insanların hayatında önemli bir yeri olduğu düşünüldüğünde otomobili en çok koruyan ve kirlenmesini önleyen malzemelerden biri oto koltuk kılıfı olur. Çünkü insanların otomobil içinde yemek yemesi, bir şeyler içmesi ya da çocuklu ailenin aracıyla seyahat etmesi muhtemeldir. Bu durumlarda da koltuğun kendisinin kirlenmesi istenmeyen bir durumdur. Bu nedenle koltuğun değil onu koruyan kılıfın kirlenmesi daha kolay temizlenmesini sağlar. 

Temizlemenin de rahat olması için kesinlikle oto döşeme kumaşı en iyi şekilde seçilmelidir. Daha rahat temizlenen, lekelerin kalıcı olmamasını sağlayan kumaşlar ile araçta daha rahat hareket edilir. Koltuk kılıflarının kolay monte edilmesi ya da çıkarılması için esnek yapıda olanları daha iyi olur. Oto koltuk kılıfı aracın koltuğunu tüm hasar, yıpranma, deforme olma durumlarından korur.

Oto Döşeme Kumaşı Nedir

İstenilen malzeme ile araçlarda bulunan koltukların en iyi şekilde kaplanması ve korunması işlemi oto döşeme kumaşı olarak adlandırılır. Bu döşemeler tamamen kişinin tercihine ve arabanın uyumuna göre tercih edilir. Araçların belirli yerlerinin kaplanması sonucu ile oluşabilecek en ufak hasar önlenerek koltuğu tehlikelere karşı korumaktır. 

Aracın döşemelerinin yenilenmesi, deforme olan yerlerin onarılması amacıyla oto döşeme kumaşı en çok tercih edilen yöntemlerdendir. Koltuk süngerleri ya da koltukta meydana gelen herhangi bir arıza da koltuk döşemenin yapılması oldukça mantıklı bir işlem olur. İnsanlar araçlarının daha iyi görünmesi ya da değişiklik olması adına da oto koltuk kılıfı kullanmak isteyebilir.

Kumaş Koltuk Kılıfı Nasıl Olur

Kumaş koltuk kılıfı genellikle daha esnek ve tam olarak aracın koltuğuna yapışan türden oluşur. Her aracın modeline ve koltuğun büyüklüğüne ve yapısına göre çeşitlilikte kumaş tütüne rastlanmaktadır. Burada en önemli unsurlardan biri olarak kumaşların kolaylıkla temizlenmesi, monte edilmesi ya da çıkarılması önemlidir. Her an kirlenebilme durumuna göre koltuk kılıflarının kumaşına dikkat etmek ve buna göre seçim yapmak gerekir. 

Genellikle düz ya da desenli olarak karşınıza çıkabilecek olan koltuk kılıfları araçların dekorasyonuna göre farklılık gösterir. Eğer dekorasyon sade ise buna göre bir sade ve düz renk olan koltuk kılıfı tercih edilmelidir. Hareketli ya da daha gösterişli bir dekorasyon varsa bu kez desenli ve canlı renklerden oluşan bir koltuk kılıfı daha mantıklı olur. Kumaş koltuk kılıfı tamamen kişilerin tarzına göre olabileceği gibi aracın ambiyansına göre de şekillenmelidir.

Deri Koltuk Kılıfı Avantajları Nelerdir

İlk olarak deri koltuk kılıfı araca Premium bir hava katmaktadır. Eski model bir araç olsa dahi araca oldukça yeni ve etkileyici bir hava katar. Temizliği en kolay olan kılıf türlerinden biridir. Yıkamaya bile gerek kalmadan ıslak ya da nemli bir bezle silinmesi halinde son derece temiz bir görünüm elde edilir. Bakımının en uygun ve iyi şekilde yapılması durumunda uzun ömürlü şekilde kullanmak mümkün olur. Deri koltuk kılıfı renkleri de kişilerin tarzlarına ve beğenisine göre bulunabilir.

Binek Oto Koltuk Kılıfı Türleri Nelerdir

Binek oto koltuk kılıfı her türlü model, desen ya da renkte karşınıza çıkmaktadır. Aracın modeline uygun olarak kılıf bulunduğu için her modele ya da koltuk tipine göre kılıflar mevcuttur. Tasarım konusunda da kişilerin beğenilerine göre türler ve çeşitler bulunur. Bunlar içinde kumaş türleri deri, suni, esnek yapıda olanlar, tay tüyü, vintex,  gibi şekiller bulunur.

Türler içinde her renk ya da desenli, sade daha canlı olan koltuk kılıfları üretilir. Burada önemli olan bu çeşitlilik içinde hem renk hem de desen, kumaş açısından en uygun ve kullanılabilir olan kılıflara yönelmektir. Aynı zamanda kullanım kolaylığı yani temizlenebilme özelliği koltukları daha uzun ömürlü yapan etkenlerdendir. Binek oto koltuk kılıfı her çeşit ve türde bulunmaktadır.

Hafif Ticari Oto Koltuk Kılıfı Özellikleri 

Hafif ticari oto koltuk kılıfı genellikle daha esnek ve rahat kullanım sunan yapıda üretilir. İnsanların araç içinde rahat hareket etmesi ve aynı zamanda koltuk kılıflarının koltuğa kolay monte edilmesi önem arz eder. Bu nedenle de esnek yapıda olan kişileri otururken rahatsız etmeyen ya da kaymaz yapıda olan hafif ticari oto koltuk kılıfı daha çok tercih edilir.

Kişiye Özel Oto Koltuk Kılıfı

Her aracın kendine göre koltuk yapısı ve ölçüsü bulunur. Bu da kişilerin hem aracına hem de kendine göre yapıda olan koltuk kılıflarına yönelmesini sağlar. Kişiye özel oto koltuk kılıfı alınırken kişilerin hangi türde rahat edecekleri pamuklu ya da deri olan koltuk kılıflarsı arasında tercih yapması gerekir. 

Kişiselleştirilebilen ve özel olarak üretilebilen koltuk kılıfları ilk önce kişilerin zevkine göre tasarlanır. Hem renk ya da desen hem de estetik görünüm için kişiye özel oto koltuk kılıfı bulunması mümkündür. Alternatif sunan yapısı sayesinde aracın istenilen tarzı yansıtması için özel olarak tasarımlara ulaşmak önemlidir.