Zaman zaman araç tavan kumaşı eskiyebilir, zarar görebilir. Bu durumlarda yeni oto döşeme kumaşı seçerken aracın özelliklerine dikkat edilmelidir. Bu anlamda çoğu araç kullanıcısı ve araca uyumlu süet tavan kumaşı, yeni seçenekleriniz arasına girebilir. Tavan kumaşları arasında göz dolduran süet kumaş özelliklerine bir göz atalım.

Süet Tavan Kumaşı Nedir

Araçlarda temizlik ve yalıtım söz konusu olduğunda tüm döşemelerin yanında tavan döşemeleri de akla gelmektedir. Bu anlamda tavan döşemelerinde kullanılabilecek pek çok kumaş türü bulunmaktadır. Süet olarak da bilinen ve özellikle döşemelik kumaşlar arasında süetin en kullanışlı çeşidi olan Alacantra isimli kumaş da buna bir örnektir.

Süet dokulu kumaşların çeşitli versiyonları ve kullanım alanları mevcuttur. Bu anlamda süet kumaş, kullanıldığı yere göre farklı versiyonları ile gündeme gelmektedir. Söz konusu da araç tavan kumaşı olduğunda süet tavan kumaşı oldukça yerinde bir tercih olarak göze çarpmaktadır.

Bu anlamda döşemelik kumaş olarak kullanılan süet oto döşeme kumaşı, %60 polyester ve %40 oranlarında poliüretan ipliklerinin karıştırılması ile elde edilmektedir. Bu anlamda Stingo firmamız ile sizlere sunduğumuz çok çeşitli renklerde süet dokular bulunmaktadır. Özellikle firmamız bünyesinde satışını gerçekleştirdiğimiz süet, sünger ile lamine edilmiş ve 3 katlı bir yapıdan oluşmaktadır.

Bu katmanların sebebi de ısı ve ses yalıtımları ile ilgili kullanıcıların konforlu sürüşler ve yolculuklar gerçekleştirmesidir. Bu anlamda sizler de sitemizi ziyaret ederek, aracınıza en uygun renkteki süet kumaşlardan birini seçerek, bu konforu yaşayabilirsiniz.

Uygun Bir Süet Oto Döşeme Kumaşı Özellikleri Nasıl Olmalıdır

Araçlarda döşemelerde kullanılan kumaşların kalitesine, cinsine ve rengine dikkat edilmelidir. Bu anlamda araç tavan döşemelik kumaş seçimlerinde de bu özellikler göz önüne alınmalıdır. Bu anlamda eğer süet bir tavan döşeme kumaşı tercih edecekseniz, sizlere sağlaması beklenen özelliklerinden haberdar olmalısınız.

Araçlar için sağlıklı ve güvenilir süet tavan kumaşı pek çok koruyucu ve sürücüyü rahat ettiren özelliğe sahip olmalıdır. Bu anlamda kullanım kolaylığı ve rahatlığı ile Stingo tarafından sizlere sunulan süet dokulu kumaşlarımızın özellikleri şu şekilde söylenebilir;

  • Sünger ile lamine edilmiştir ve üç katlı olarak üretilmiştir.
  • ISO 9001: 2015 kalite sertifikasına sahiptir.  ( Bu anlamda araç döşemelerinde kullanılan kumaşların sağlık açısından mutlaka kalite belgeleri kontrol edilmelidir. )
  • Kumaşın alt kısmında 2,5 mm kalınlığında alev ile lamine edilmiş sünger yapısı bulunmaktadır.
  • Kumaşın arkası keçeli yapıdadır.

Tüm bu özellikler ile Stingo araç tavan kumaşı arasında yer alan süet kategorisindeki kumaşlar, birçok araca uyum sağlamakta ve estetik açıdan araç sahiplerine güzel görüntüler sunmaktadır.

Araç Tavanında Süet Kullanmanın Avantajları

Süet günümüzde giyimden tutunda da döşemeye kadar pek çok alanda acılısı bulunan ve kullanım kolaylığı ile çoğu insanın tercihi olan yapıda ürünlerdir. Bu anlamda süetin yaklaşık dört farklı türü bulunmaktadır. Araçlarda kullanılanlar ise daha çok Alacantra türü süetler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Her kumaş türünün araçlarda kullanılmasını sağlayan özellikleri ve avantajları bulunmaktadır. Süetin de bu anlamda pek çok avantajı mevcuttur. Özellikle Stingo güvencesi ile sağladığımız ve araç tavan döşemelik kumaşı olarak satışını yaptığımız kumaşlarımızı kullanmanın size, aracınıza ve ailenize avantajları şu şekilde ifade edilebilir;

  • Estetik ön planda olsun diyenler için bu tür kumaşlar sade ve şık güzelliği yansıtma konusunda oldukça sık tercih edilirler. Özellikle Stingo güvencesi ile sunulan açık ve koyu renk seçenekleri ile sizler de aracınızdaki asil duruşu yansıtabilirsiniz.
  • Her ne kadar tavanlarda leke oluşmayacağı düşünülse de yanlış kumaş kullanımı ve katmanlar arası geçişin sağlanamadığı durumların bir sonucu olarak araç içi yıkamalarda ve tavandan pas akması gibi durumlarda araç tavanları leke olabilmektedir. Bu sorunda da süet kumaşlar lekeye karşı oldukça dayanıklı özellikleri ile bilinmektedir.
  • Yumuşak ve hafif yapısı ile araçtaki kişileri rahatsız etmemektedir.
  • Kaymaz yapıdadır ve renk anlamında da solmalara karşı direnç gösteren bir kumaş türüdür.

Bu anlamda söz konusu bu özelliklerin ve avantajların aracında yer almasını tercih eden kişiler tavan kumaşı olarak süet seçimi yapabilirler.

Döşemelik Kumaşlarda Süet Seçiminin Önemi

Bazen araç tavan döşemelik kumaşlarının bir nedenden ötürü sarktığı göze çarpmaktadır. Bu durum da hem araç içi güvenlik, hem görsel hem de yalıtım adına pek olumlu bir olgu olarak kabul edilmemektedir. 

Söz konusu sarkmaların pek çok nedeni olabileceği gibi biri de kumaş seçimidir. Yanlış kumaş seçimi ve uygulama esnasında yaşanan sorunlar nedeni ile tavandaki kumaşta çeşitli sarkmalar meydana gelebilmektedir.

Bu anlamda tavanlarda kullanılabilen süet oto döşeme kumaşı sarkmalara karşı dirençlidir ve özellikle yıkamalarda, sarkma gibi sorunlar meydana getirmemektedir. Bunun bir getirisi olarak da kullanım ömrünün oldukça uzun olduğundan bahsedilebilir.

Araç Tavan Kumaşında Süet Mi, Dokuma Kumaş Mı, Örgü Kumaş Mı Yoksa Jakarlı Kumaş Mı Kullanılmalı

Araç tavanı için seçilecek kumaşın özellikleri kullanıcılar adına önemlidir. Bu anlamda süet tavan kumaşın araç için oldukça kullanışlı olduğu bilinmektedir. 

Fakat görsel ve kullanışlılık açısından her araç sahibi süet dokulu kumaş seçmek mecburiyetinde değildir. Süetin yanında dokuma kumaş da sıklıkla tercih edilen ürünler arasında yer almaktadır. Dokuma kumaşlar da sık yapılı, esnemeye, sarkmaya ve yıkamaya karşı dirençli özellikler göstermektedirler. Stingo güvencesi ile satın alınan pek çok dokuma kumaş türü de mevcuttur.

Bunun yanında araçlarda kullanılabilecek kumaş türlerinden biri de Jakarlı kumaş olarak öne çıkmaktadır. Jakarlı kumaşların pek çok çeşidi bulunmaktadır. Örneğin araç için Jakarlı örgü kumaş, Jakarlı dokuma kumaş tercih edilebilir. Bu tür kumaşların kalınlıkları birbirinden farklı olabilir fakat bizlerden satın aldığınız her kumaşın en üst düzey kalitede olduğunu ve aracınız için yeterli olduğunu bilmelisiniz. Bu anlamda da sizlere görsel olarak hitap eden, kaliteli döşemelerimizden seçimler yapabilirsiniz. 

Tüm bunlar oldukça kaliteli ve araç tavanlarında kullanımı uygun kumaş çeşitleridir. Hangi türü seçeceğinize karar veremediyseniz firmamız ile iletişime geçebilirsiniz. Uzman personellerimiz sizlere bu konuda yardımcı olacaktır.

Süet Kumaş Araç Tavanına Nasıl Uygulanır

Süet yapıların uygulanması için dilerseniz teknik destek talep edebilirsiniz. Fakat güvendiğiniz firma olmasına özen göstermelisiniz. Stingo güvencesi ile edindiğiniz süet tavan döşeme kumaşını, bir yetkiliye teslim ederek kaplamasını talep edebilirsiniz. 

İkinci bir yöntem olarak kaplamayı kendiniz yapmayı da tercih edebilirsiniz. Bu durumda öncelikle tavandaki araç içi aksesuarlar sökülmelidir. Ardından eski oto döşeme kumaşı sökülmelidir. Bu şekilde eski tavan döşemeleri kolaylıklar çıkarılabilir.

Sonrasında süet tavan kumaşını yerleştirmek için, tüm döşeme sökülmelidir ve uygun yapıştırıcı kullanılarak, aracın yeni tavan döşemeleri tamamlanabilmektedir.

 Bu şekilde kolaylık ile tavan döşemeleri değiştirilebilse de yine de en doğrusu bir profesyonelden yardım almak olmalıdır. Çünkü bazı yanlışlar zamanlar sarkmalara neden olabilmektedir. Hem bütçe hem de aracın estetik görünümü açısından en doğrusu yardım almak olacaktır.

Süet Araç İçin ve Aile Bireyleri İçin Sağlıklı Mıdır

Süet eğer tavan döşemelerinde kullanılmaya karar verildiyse, özellikle yalıtım ve üç katmanlı oluşu ile oldukça sağlıklı bir seçim olarak göze çarpmaktadır. Bu anlamda süet tavan kumaşı, karbon nötral özelliğe sahiptir.

Bir kumaşın bu özelliğe sahip olması da hem çevre hem de araç içinde devamlı bulunan kişilerin sağlığı için önemlidir. Bu kapsamda karbon nötral özellikteki bir oto döşeme kumaşı olan süet üretiminde karbon gazı olarak adlandırılan ve iklim krizine neden olan sera gazının atmosfere salınmaması için ekstra çaba gösterilmektedir. Bu anlamda bu tür bir kumaş hem sürücü hem de çevre için oldukça sağlıklı olarak göze çarpmaktadır.