Tüm araçlarda olduğu gibi ticari araçlarda da oto koltuk kılıfı seçimi önemlidir. Çünkü gerek desenleri, gerek rengi, gerek kalitesi ve oto döşeme kumaşı çeşitleri ile piyasada pek çok farklı seçenek bulunmaktadır. Bu anlamda Sitingo olarak bizler hafif ticari araçlar için koltuk kılıfları ile ilgili olarak sizlere en kaliteli hizmetleri sunmaktan gurur duyuyoruz.

Ticari Araçlarda Oto Döşeme Kumaşı Seçilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir

Öncelikle bilinmelidir ki özellikle ticari amaçlı kullanılan araçlarda değer kaybı olmaması için ve aracın iç özelliklerine ayrı bir hava kattığı için oto koltuk kılıfı sıklıkla tercih edilmektedir. Bu kılıfların aracın standart özelliğini bozmadan koruma yapması da en sık tercih sebeplerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Peki, bu anlamda bir seçim yaparken dikkat etmeniz gereken kılıf özellikleri nelerdir?

  • Öncelikle ticari araçlarda koltuk kılıfı kullanımı hakkında kumaş ile ilgili detay özellikleri bilgisine sahip olunmalıdır. Çünkü her kumaş türü her araca uygun olmamaktadır. Bunun nedeni ise, özellikle ticari araçların kullanım amaçlarının birbirinden farklı olmasıdır. Örneğin özel bir kreş için kullanılan kılıfta leke tutmayan özelliklerin daha ön planda olması beklenir.
  • Kumaş özellikleri dikkat edilmesi gereken ikinci bir madde olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu anlamda kumaşın yapısının sürücüye ve araç içerisinde seyahat eden diğer yolculara uygun olması beklenir. Bu durumda da bölge iklimi, yağış durumu, kılıfın temizliği gibi etmenler ön plana çıkmaktadır.
  • Bunun dışında ticari araçlar için oto döşeme kumaşı seçerken amacına uygun bir renk kullanımı önemli olacaktır. Bu anlamda sık sık kullanılan koltuklar için bejden ziyade daha koyu renklerin tercih edilmesi, tasarruf açısından önemli olacaktır.

Genel anlamda hafif ticari oto koltuk kılıfı seçerken, renk, leke tutma özelliği, yıkanabilirlik, kullanım kolaylığı gibi etmenler başlıca dikkat edilmesi gereken unsurlar olarak görülebilmektedir.

Ticari Araçlarda Koltuk Kılıfı Kullanımı Nasıl Olmalıdır

Her araç tipi için ayrı özelliklerde koltuk kılıfları mevcuttur. Bu anlamda ticari araç veya hafif ticari araç için üretilmiş koltuk kılıfları, binek araçlar için uygun olmamaktadır. Öncelikle bu ayrımın yapılması kılıf seçiminde önem arz etmektedir. 

Ticari araca uygun koltuk kılıfı seçildikten sonra kullanım özelliklerinin bilinmesi de kılıfın uzun ömürlü olmasına yardımcı olacaktır. Bu anlamda satın alınan oto döşeme kumaşının temizliği ve kullanımı hakkında bilgi sahibi olunmalıdır.

Bu konuda örnek verecek olursak, ticari aracınıza göre aldığınız koltuk kılıfını temizlemek oldukça kolay olabilir fakat önemli olan tak – çıkar özelliğinin de kolay yapılabiliyor olmasıdır. Bu durumda kılıfı temizledikten sonra koltuk ile kılıf arasında kalan bölgeler de temizlenebilir. 

Bunun dışında araç özelliklerine uygun olarak da kullanım özellikleri belirlenmelidir. Sık kirlenen bir araç kullanıyorsanız, bu anlamda ya kumaş özelliklerine ya da kullanım durumuna dikkat etmelisiniz.

Ticari Araç Oto Kılıf Özellikleri

Ticari araçlarda kullanılan oto kılıfların bazı özellikleri olması beklenmektedir. Kılıf beklenen özellikleri taşıyorsa ve uygun fiyatlı ile talebi de fazla olacaktır. Öncelikle bir koltuk kılıfından beklenecek en temel özellik, duruş konusunda yolculara yardımcı olması ve rahat bir yolculuk sunması olacaktır. Bunun dışında söz konusu pek çok özellik ortaya çıkmaktadır. 

Genel anlamda Sitingo güvencesi ile sunduğumuz oto koltuk kılıfı özelliklerinden bahsedecek olur isek;

  • Koltuğun tüm yüzeyini saran esnek ve ortopedik yapıya sahip olan oto döşeme kumaşı, içerisinde barındırdığı sünger ve sırt kısmının desteği ile konforlu bir yolculuk imkânı sunmaktadır.
  • Tüm hafif ticari araçlara uygun olarak üretilen bu koltuk kılıfları, 2+1 olarak standart boyutta dikilmektedir ve esnek özellikleri ile tüm koltuklara uyum sağlamaktadır.
  • Koltukların orijinal özelliklerine zarar vermezler ve takıp çıkarmaları oldukça kolay şekilde yapılabilmektedir.
  • Yırtılma ve yıpranmalara karşı dayanıklıdır.
  • ISO belgeleri ile kalitesi tescillenmiştir.
  • Beş farklı renk seçeneği ile her kesime hitap etmektedir.
  • Ergonomik yapısı ile duruş bozukluklarının önüne geçmektedir.

    Ticari Araçlarda Oto Koltuk Kılıfı Modelleri

    Ticari araçlar için koltuk kılıfı kullanımının hem maliyet hem aracın özelliklerini koruması hem de kullanım kolaylığı açısından çokça yararı olduğundan bahsetmiştik. Bu kapsamda Sitingo güvencesi ile pek çok koltuk kılıfı modellerini sizler için sunmaktayız. Bünyemizde yer alan sayısız renkte ve modelde araç koltuk kılıfları ile sizler de farklı bir görsel detay, konfor ve kolaylık yakalayabilirsiniz.

    Bu anlamda sitemizde yer alan 5 farklı modelde hafif ticari oto koltuklar bulunmaktadır. Her bir modelin ise beş ayrı renk seçeneği bulunmaktadır. Sizler de stilinize ve aracınıza en uygun modeli seçebilirsiniz.

    Bizler model ve renklerin koltuk kılıfı seçiminde en önemli faktörler olduğunun bilincindeyiz. Bu anlamda oto koltuk kılıflarının sağladığı konfordan yararlanabilmeniz için elimizden gelenin fazlasını yapmaktayız.

    Ticari Araçlarda Kumaş Koltuk Kılıfı Özellikleri

    Hafif ticari araçlarda kılıf seçimi yapılırken kumaş yapısı da göz önüne alınmaktadır. Bu anlamda sıklıkla tercih edilen kılıf türlerinden biri olarak kumaş koltuk kılıfı karşımıza çıkmaktadır.

    Kumaş koltuk kılıfı, ticari araçlar için uygun sayılabilecek yapıda oto koltuk kılıfı olarak gösterilebilir. Yıkanması kolay, fakat kolay leke tutabilen bu kumaşlar terlemeye karşı yolcuları ve sürücüleri konforlu halde tutmaktadır.

    Bunun dışında kumaş koltuk kılıfı, diğer türlere göre daha ekonomik olarak öne çıkabilmektedir. Kılıf malzemesi seçiminde önemli olan amaca hizmet etmesi ve sürücüyü rahat ettirmesidir. Bu anlamda sizler de talep ettiğiniz malzeme hakkında sitemizde bilgiler bulabilirsiniz.

    Ticari Araçlarda Deri Koltuk Kılıfı Özellikleri

    Deri koltuk kılıfları da sıklıkla tercih edilen modeller arasında gelmektedir. Özellikle kullanım ömrünün uzun olması ve dayanıklı olmaları açısından bu tür kılıflar sıklıkla tercih edilmektedir.

    Genel olarak hafif ticari araçlarda da deri kullanımı sıklıkla göze çarpmaktadır. Çünkü hem ergonomik yapı, hem dayanıklılık hem leke tutmama özelliği hem de kolay temizlenme özellikleri ile bilinen deri koltuk kılıfları, her daim tercih edilebilir olmaktadır.

    Piyasa durumlarına bakıldığında ise artık sadece deri veya sadece kumaş şekilde koltuk kılıfı üretimlerinin azaldığını görüyoruz. Şimdilerde tercih edilen esnek tasarımlar için lakost kumaş, tay tüyü ve derinin bir arada kullanıldığı modeller olmaktadır.

    Hafif Ticari Oto Döşeme Kılıfı Avantajları

    Öncelikle hafif ticari araçlarda, araçlarda yolcu bulunması oldukça normaldir. Hal böyle olunca koltukların yıpranma payı da göz önüne alınarak biz çözüm bulunmalıdır. Bu çözüm de araca ve koltuklara uygun bir koltuk kılıfı seçimi yapmak olacaktır.

    Hafif ticari araçlarda oto kılıf kullanımı, aracın değerinin düşmesine engel olur, orijinal koltukların bozulmasını engeller, yıkanabilir özellik ile kolay temizlik sağlar. Böylece araçlarda değer kaybının önüne geçerek hijyen ve konfor sağlanmış olur.

    Ticari Araçlarda Koltuk Kılıfı Nasıl Monte Edilir?

    Genel olarak ticari araçlarda koltuk kılıfı montesi için gerekli araçlar, kılıf ile birlikte gönderilmektedir. Bu durumda kullanıcılar kendileri de monte işlemlerini gerçekleştirebilirler. Fakat monte esnasında bir sorun yaşanmaması için ve oto döşeme kumaşının tam olarak koltuğu sarabilmesi için bizlerin önerisi profesyonellerden destek alınması yönünde olacaktır.