Astarlı tavan kumaşı oto tavan kumaşında en sık tercih edilen kumaş çeşitlerinden biridir. Oto tavan kumaşı araçların tavan kısımlarının döşemesinin yapılmasını sağlayan ve böylelikle araçların çok daha uzun süre temiz ve kaliteli bir görüntü almasına neden olan kumaşlar olarak düşünülebilir. Oto tavan kumaşı pek çok farklı yerde satışı gerçekleştirilen kumaşlardan biridir. Aracınıza ve kendi ihtiyaçlarınıza uygun bir kumaşa seçtiğiniz takdirde oto tavan kumaşı uzun yıllar boyu herhangi bir problem yaşamadan kullanılabilir.

Oto Tavan Kumaşı Nedir

Araçlar ne kadar yeni ve iyi bir marka ya da model olsa da iç dizaynın kötü ya da düzensiz bir görüntüye sahip olması aracı olan beyninin düşmesine neden olabilir. Araç içinde kullanıcıların gözüme en çok batan ve onları en çok rahatsız eden parçalardan biri ise tavan döşemesidir. Aracın tavanının kaplanmasını sağlayan kumaş oto tavan kumaş olarak anılmaktadır. Bu kumaşın doğru ve kaliteli bir seçim ile seçilmiş olması kullanım esnasında herhangi bir problem yaşamamak ve kullanımının uzun ömürlü olmasını sağlamak adına oldukça önemlidir ve dikkat edilmesi gerekir.

Günümüzde en temel problemlerden birinin tavan döşemesinde kullanılan kumaşın yanlış seçimleri olduğu bilinmektedir. Oto tavan kumaşı için kullanılmakta olan tercihlerin yanlış şekilde yapılması kumaşın yapısından kaynaklı sarkmalara neden olabilir. Bu gibi durumlar ise kısa süre içerisinde arabanın rahatsız edici bir görüntüye bürünmesine neden olacak ve kullanıcıların rahatsız olmasına sebep olacaktır. Dolayısıyla aracın tavanına yapacağınız döşeme için kullanacağınız kumaşın dikkatle seçilmesi gerektiğini ve seçim esnasında dikkat edilmesi gereken çeşitli etkenler olduğunu unutmamak gerekir.

Araçların en büyük sorunlarından biri tavan döşemesinin sarkması olarak bilinmektedir. Kullanıcıların rahatsız olduğu bu problem uygun malzeme kullanımıyla kolaylıkla çözülebilecek bir durum olsa da, pek çok kişi bu sebeple problemler ve rahatsızlıklar yaşayabilir. Bu gibi bir problem yaşamamak adına oto tavan döşemesi için tercih ettiğiniz kumaşın hem uygun hem de kaliteli olması gerektiğini unutmamanız gerekir.

Oto Tavan Kumaşı Fiyatları 

Oto tavan kumaşının fiyatları da araç kullanıcıları tarafından oldukça sık şekilde araştırılan bir konudur. Ancak oto tavan kumaşı fiyatları için tek bir fiyat vermenin mümkün ya da doğru olmayacağını bilmeniz gerekir. Araçların tavanı döşemek amacıyla kullanılmakta olan bu ürünlerin malzemeleri ve materyallerine göre fiyatlarının da değişkenlik gösterdiği bilinir. Metre bazında satılmakta olan araç tavan döşeme kumaşları en ve boy miktarına göre de fiyatlarında değişiklik olan ürünlerdir.

Tavan kumaşı fiyatları hakkında araştırma yaparken tercih edeceğiniz ve satın alacağınız ürünün aracınız ve sizler için uygun olduğundan emin olmanız gerekir. Çeşitli etkenlere dikkat ederek satın alacağınız oto tavan kumaşı uzun yıllar boyu kullanılacağı için ekonomik bir tercih olacak ve böylelikle aracınızın için her zaman temiz ve yeni görünmesini sağlayacaktır.

Oto Tavan Döşemesi Nedir

Oto tavan döşemesi için oldukça basit yöntemler olsa da bu uygulamayı gerçekleştirmek aracın yeni ve güzel görünmesini sağlayacağı için oldukça önemlidir ve sıklıkla tercih edilir. Tavan döşemesi en genel tanımıyla aracının üst kısmına bir kumaş yardımıyla döşeme yapılması ve böylelikle kirli ve rahatsız edici görüntünün kamufle edilerek ortadan kaldırılması durumudur. Oto tavan döşemesi profesyonel olarak yapılabileceği gibi, çok daha temiz ve kaliteli bir görüntü ortaya çıkmasına neden olur.

Oto tavan kumaşı esnasında dikkat edeceğiniz çeşitli etkenler tavan döşemenin çok daha kaliteli bir görüntüye sahip olmasını sağlar. Bunlardan ilki tercih edeceğiniz döşeme kumaşının aracınız ve sizlerin isteklerine uygun olduğundan emin olmaktır. Bu aşamada unutulmaması gereken etken her kumaşın her araç için uygun olmadığı ve böyle kumaşların kullanıldığı takdirde uzun ömürlü olmayacağıdır. Eğer uzun ömürlü kullanmak istiyor ve kullanım esnasında olası bir problem ile karşı karşıya kalmaktan tedirginlik duyuyorsanız aracınız için kaliteli ve uygun fiyatlı bir oto tavan döşeme kumaşı bulabilir böylelikle aracınızı uzun yıllar boyu temiz ve kaliteli görüntü ile kullanabilirsiniz.

Oto tavan kumaşı kullanımı esnasında karşılaşılan problemlerden ilki döşemenin sarkmasıdır. Kullanıcılar bu duruma anlam veremez ve rahatsız edici görüntüden dolayı araçlarının herhangi bir problem yaşadığını düşünür. Ancak araçların tavan döşemelerinde kim sarkma probleminin temel sebebinin çevresel etkenler olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Çevresel etkenler araçta bulunan ve oldukça önemli olan sünger yapısının çürümesine neden olmaktadır. Bu gibi sebepler dolayısıyla zaman içerisinde çürümekte olan sünger tabakası izolasyon malzemesinin üzerine tutunamaz hale geldiğinde tavan kumaşının sarkmaya başladığı görülebilir. Çeşitli sebepleri olsa da bu durum oldukça rahatsız edicidir ve hiçbir kullanıcı böyle bir durum ile karşı karşıya kalmak istemez. Araç tavan döşemelerinin sarkma problemi için ısı ve nem çok etkili iki faktör olarak bilinmektedir. Tavan döşemelik kumaş ısındıkça ve nemlendirici genişleyecek bu durumda da levhaya kumaşı bağlayan spreyin etkisi her geçen gün azalacaktır.

Eğer tavan döşemeniz 7 ila 10 yıl içerisinde sarmaya başladıysa bu durumda herhangi bir problem olduğu anlamına gelmemektedir. Çünkü araç ne kadar iyi kullanılırsa kullanılsın sarkmanın mevcut olacağı ve bunun sebebinin çevresel etkenler olduğunu unutmamak gerekir. Ancak kısa süre içerisinde sarkmaya başlayan tavan kumaşının nedeni her zaman çevresel etkenler ve faktörler olmayabilir. Bu durumda aracınıza ve isteklerinize uygun bir kumaş seçmeye özen gösterdiğinizde problemin ortadan kalktığını görebilirsiniz.

Tavan Döşeme Kumaş Temizliği Nasıl yapılır

Oto tavan kumaşı araçların çok daha kaliteli ve temiz bir görüntüye sahip olmasına neden olan bu sebeple sıklıkla kullanılan döşeme kumaşlarından biridir. Bu gibi sebepleri dolayısıyla sıklıkla tercih edilmekte olan tavan döşeme kumaşlarının ise en önemli etkenlerinden bir tanesi temizliğinin doğru ve yapılması gereken zamanlarda uygulanıyor olmasıdır.

Araçlar günlük kullanım için uygun olan ve sıklıkla tercih edilen ulaşım modelleridir. Araçların kullanıldığında kirlenmesi oldukça normal olsa da bu durum kullanıcıları rahatsız edebilir ve kullanım konforunu düşürebilir. Bu gibi bir durumda rahatsızlık yaşamamak adına özellikle döşeme bölümündeki kirlenmeler rutin temizlikler ile temizlenmesi gerekir. Elbette tavan döşeme kumaş temizliği esnasında dikkat edeceğiniz birkaç etken aracınızın çok daha uzun süre temiz ve konforlu kalmasını sağlayacaktır.

Tavan döşemesini temizlemek adına kullanılmakta olan bezlerin çok önemli olduğunu unutmamak gerekir. Araçların döşemeleri oldukça hassastır bu sebeple bezin yumuşak ve temizleyicinin fazla olması gerekir. Daha sert bir bez ya da fırça yardımıyla tavan döşemesini temizlemek döşemenin zarar görmesine ve çizilmesine neden olabilir.

Tavan döşeme kumaş temizliği esnasında pek çok farklı temizleyici kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra temizliğin daha verimli olması için halı yıkama makinesi gibi evlerde bulunan makinelerde kullanılabilir.

Tavan döşemesinin temizlik aşamaları esnasında temizlik sıvısının tavan döşemesine püskürtülmesi ve belirli bir süre boyunca bekletilmesi bulunmaktadır. Ardından yumuşak ve nemli bir bez yardımıyla çok fazla baskı uygulamadan gerekli temizliğin yapılması gerekmektedir. Bu işlemlerin ardından tavan döşeme kumaş temizliği adına halı yıkama makinesi yardımıyla yüzeyin ıslaklığını vakumla yapabilir ardından aracınızı belirli bir süre havalandıktan sonra işlemi tamamlayabilirsiniz.

Benzer Yazılar