Temiz bir oto döşeme kumaşı elde etmek için arabanızı düzenli olarak temizlemeniz yeterli olacaktır. Kumaş koltukların temizliği kolaydır. Koltukları temizlemek için vakumlayın, ince bir temizlik solüsyonu tabakası uygulayın, kiri bir fırça ile ovalayın ve fazla nemi ve köpüğü havluyla alın.

Koltuğu elektrikli süpürgeyle süpürün. Bez tabakayı temizlemeden önce tüm kir, kalıntı ve kalıntılar çıkarılmalıdır. Koltuğu elektrikli süpürgeyle iyice temizleyin. Dikişlerin arasını temizlediğinizden emin olun. Dikişleri parmaklarınızla ayırın ve kiri çıkarmak için dikişlerin arasından bir süpürge ucu geçirin.

Oto Döşeme Kumaşı Seçimi 

Süngerli koltuk temizleme esnasında temizleme solüsyonunu koltuğa hafifçe püskürtün. Kumaş koltuğu temizlemek için çok amaçlı temizleyici yerine giysi veya kumaş temizleyici de kullanabilirsiniz. Temizleme solüsyonunu temizlemek istediğiniz alana hafifçe püskürtün. Temizlemek istediğiniz alana 4-5 kez püskürtmeyi deneyin. Temizlemeye çalıştığınız alana yayılmaması için temizleme solüsyonunu aşırı püskürtmemeye dikkat edin. Çok fazla temizleme solüsyonu püskürtmek, kumaşın altındaki yastığın üzerinde küf ve koku oluşmasına neden olabilir. Oto döşemeleriniz için temizlik önemli olduğu kadar seçimde önemlidir. Eğer kumaş yaşınızı kolay temizlenebilir ve leke tutmaz bir kumaştan seçerseniz bu durumda temizlik çok daha kısa sürecektir.

Koltuk Döşeme Kumaşı Nedir?

Döşemelik kumaşlar mobilyalarda ve araç içi koltuklarda sıklıkla tercih edilmekte olan kumaşlardan biridir. Döşemelik kumaşların birden fazla çeşidi vardır ve pek çok farklı sektörde kullanılmaktadır. Döşemelik kumaş pek çok yerde kaplama ve koruyucu kumaş olarak da anılmaktadır. çeşitli yöntemlerle dokunmuş veya örülmüş olarak üretilen polyester, akrilik gibi tekstil liflerine sıklıkla kullanılmakta olduğu koltuk döşeme kumaşları koltukların korunmasını ve lekelerden uzak durmasını sağlar.

Koltuk Kılıfı Nasıl Takılır?

Koltuk kılıflarını aracın koltuklarına yerleştirmek oldukça kolay ve pratik bir işlemdir. Araç koltuklarının kafa kısımları çıkartılır ardından potluk kalmayacak şekilde kılıflar koltuklara giydirilir. Bu aşamadan sonra koltuğun alt kısmına denk gelen koltuk kılıflarını kanca ile birbirine geçirebilir ve daha muntazam bir görüntü elde edebilirsiniz.

Piyasada satılmakta olan pek çok farklı koltuk kılıfı bulunmaktadır. Farklı özelliklere, desen ve renklere sahip olan bu koltuk kılıflarının kendinize en uygun olan modeli seçebilir böylelikle aracınızın koltuklarını daha uzun süre boyunca temiz kalmasını sağlayabilirsiniz. Pek çok koltuk kılıfı modeli tekrar tekrar yıkanmaya uygundur. Bu durumda aracınızın koltuklarını kılıfına herhangi bir zarar gelse ve çeşitli sebepler dolayısıyla kirlense de, kolaylıkla koltuklardan çökebilir ve yıkayarak kurutma işlemini gerçekleştirdikten sonra tekrar giydirebilirsiniz. Böylelikle uzun süreli bir kullanım sağlayan koltuk kılıfları kir tutmuyor olan modellerden seçildiği takdirde oldukça sağlıklı bir seçenek olacaktır.

Süngerli Koltuk Kılıfı Özellikleri

Süngerli koltuk kılıfı mobilyalarda ve araçlarda kolaylıkla kullanılabilir. Çeşitli ebatlarda satılmakta olan koltuk kılıfları aracın koltuklarına uygun olduğu takdirde kolaylıkla giydirilecek ve araç koltuklarının daha uzun süre boyunca temiz kalmasını sağlayacaktır. Süngerli koltuk kılıfının en bilindik ve önemli özelliği koltuklarda tüylenme yapmayı engellemesi ve sahip olduğu antibakteriyel kumaştır. Alt yüzeyinin süngerli olması sebebiyle koltuk kullanımı esnasında kayma toplanma yapmayacak böylelikle muntazam ve düzenli bir kullanım sunacaktır.

Oto İç Döşeme Kumaşı Nasıl Olmalı?

Araç içinin görsel olarak şık bir seçim yapmak isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken ilk nokta oto döşeme kumaşı tercihidir. Estetiğin yanı sıra işlevsellik de önemlidir. Yeni bir arabada uzun süreli kullanımdan sonra zemine aşınmış bir görünüm hakimdir. Ancak kullanılmış oto koltuk kılıflarının değiştirilmesini şart olarak değerlendirmek daha doğru olacaktır. Döşeme değişimi özellikle araç kullanıcılarının ve yolcuların sağlığı, konforu ve rahatlığı ile sürücülerin sürüş keyfi için önemlidir. Araç değişikliği, tercihlerinizi yansıtan bir anlaşmadır. Kişiler araç aksesuarlarını kullanım özelliklerine, tercihlerine, araçlarında eksik ya da kırık parçalara göre seçebilmektedir. Tüm bu seçenekler arasından kaliteli ürünler seçmek yapılacak en doğru şey ancak parke seçimi yaparken kaliteyi aramak önemlidir. Döşeme seçimi yaparken modelinize ve araç markanıza özel kararlar vermek için renk, doku, kumaş gibi özellikleri incelemelisiniz.

Araç döşemelerinde dahi hiçbir araç detayının kötüye kullanılamayacağı genel kanı olmalıdır. Bu aksesuarın rastgele bir ürün olmadığını ve kullanılan her malzemenin güvenlik, rahatlık ve rahatlık açısından özel bir anlamı olduğunu unutmamak gerekir.

Bir otomobilin en önemli görünümü hiç şüphesiz otomobilin içidir. Aracınızın içini değiştirmek sadece koltuklarla ilgili değildir. Otomobilin iç kısmındaki tüm tekstil ve kaplama malzemeleri, otomobil döşemesi şemsiyesi altına girer. Arabanızın içini değiştirmenin nedeni, güncellemek, onarmak veya sadece farklı görünmesini sağlamak olabilir.

Arabanızın içini değiştirmek için araba aksesuarları satan bir firmadan araba kılıfı almanız yeterlidir. Ancak döşeme sırasında koltukların, tavanın, kapıların, kulpların, ön konsolun ve zeminin değiştirilmesi, ona çok özel bir görünüm kazandırıyor. Bu detaylara bir bütün olarak bakmak seçiminizi daha göz alıcı ve şık hale getirecektir. Aracınızın içini değiştirecek ve sadece koltuk kılıflarını değiştirecekseniz, aracınızın genel tasarımına da uygun bir iç mekan seçmelisiniz.

Oto iç döşeme kumaşı değiştirirken kullanılan malzemelerin kalitesi çok önemlidir. Dayanıklılık söz konusu olduğunda, oto koltuğunun uzun süre sorunsuz bir şekilde kullanılabilmesi önemlidir. Dikişli direksiyon kılıfı gibi aksesuarların bir aracın estetiğini farklılaştırması gibi, koltuk kumşalarının kalitesi de aracın iç görünümünü etkiler.

Sürekli araç kullanan ve kumaş değiştiremeyen kişiler koltuk döşeme kumaşı seçerken kolay temizlenebilir malzemeler tercih etmelidir. Zeminlerinin kirli görünmesini istemeyen herkes, basit temizlik detaylarına dikkat etmelidir. Araba döşemesi yangına dayanıklı malzemelerden yapılmalıdır.

Döşeme Kumaşı Temizliği Nasıl Yapılır?

Oto iç döşeme kumaşı üzerinde dahili temizleme fırçasını kullanın. Temizleyiciyi yeni alanlara püskürtmeden önce, daha önce püskürttüğünüz alanlarda çalışın. Temizleyiciyi püskürttükten sonra, her seferinde bir alan üzerinde çalışarak alanı fırçalayın. Yumuşak veya orta sertlikte bir iç temizleme fırçası kullanarak kumaş tabakasını ovun.

Kumaşın iç kısmında sert bir halı fırçası kullanmayın. Sert fırçalar döşeme kumaşı temizliği esnasında kumaş liflerine zarar verebilir. Kirli sabunlu suyu mikrofiber bir bezle silin. Kumaşı ovmak kiri yüzeye çıkarır. Kirle birlikte içeride de köpük birikeceğinden, kirli köpükleri silmek içinde mikrofiber bir bez kullanabilirsiniz. Kumaş kurumadan önce kirli sabunlu suyu sildiğinizden emin olun. Aksi takdirde kir koltuk döşemelerinin üzerine yayılacaktır. Kumaş temiz olana kadar bu işlemi tekrarlayın. Alan temizlenene kadar bu spreyi tekrarlayın, fırçalayın ve silin. Buradaki anahtar, güçlü bir temizleme solüsyonuyla kapatıp kumaşa nüfuz etmesine izin vermek yerine, ovmadan önce kumaşa ince bir solüsyon tabakası püskürtmektir. Lekeyi çıkarmak için temizleme solüsyonundan 3-6 püskürtme gerekebilir. Kumaş temizlenene kadar bu işlemi tekrarlayın. Bu spreyi tekrarlayın, ovalayın ve alan temizlenene kadar silin. Buradaki anahtar, ovma öncesi kumaşın üzerine kuvvetli bir temizleme solüsyonu ile örtmek ve kumaşa ıslanmasına izin vermek yerine solüsyonu ince bir tabaka halinde püskürtmektir. Kirlerin ortadan kalkması için birden çok kez püskürtmeniz gerekebilir.

Süngerli koltuk kılıfı temizliği esnasında çamaşır deterjanı tercih edebilirsiniz. Belirli bir kumaş deterjanı almadan önce evinizdekileri denemek isterseniz, çamaşır deterjanı deneyebilirsiniz. Deterjanı suyla karıştırın. Çamaşır suyu solüsyonunu bir sprey şişesine koyun veya çarşafı bir süngerle nemlendirin.

Deterjanı durulamak için bir mikrofiber bezi soğuk suyla nemlendirin. Fazla suyu sıkın ve kiri ve deterjanı çıkarmak için tabakayı fırçalayın. Beyaz damıtılmış sirke de, kumaşları temizlemek için kullanılabilir. Bir bardak veya 250 ml sirkeyi birkaç damla bulaşık deterjanı ve 4 litre sıcak su ile karıştırın. Bu karışımı koltuğa uygulayın ve bölgeyi bir fırça ile temizleyin. Temizleme solüsyonunu temiz suyla durulayın. Kirli sabunlu suyu oto döşeme kumaşı üzerinden çıkarmak için mikrofiber bir bez kullanın.

Benzer Yazılar