Konforlu bir yolculuk deneyimi geçirmek için araçlarda kullanılan eşyalar son derece önemlidir. Kullanılan eşyanın kalite standartları, size sağladığı konfor, ihtiyaçlarınıza cevap vermesi gibi birçok etkeni göz önünde bulundurmak gerekmektedir. Araçlar içerisinde önem arz eden etkenlerden biri de terletme yapmayan koltuk minderidir.

Artık araçların birçoğunda klima bulunmaktadır. Araba içerisinde klimanın çalışması sonucu ortaya çıkan ve en çok rahatsızlık veren şey terleme olayıdır. Yaz veya kış fark etmeksizin arabadan indiğiniz an terlediğinizi fark edersiniz. Bu durum hava alma özelliği bulunmayan koltuklarda çok yaşanır. Bu gibi durumlarla karşılaşma”manız için terletme yapmayan koltuk minderleri kullanmanızda daha avantajlı olacaktır.

Terletme Yapmayan Koltuk Minderi Nedir

Terletme yapmayan koltuk minderi, en güzel şekilde düşünülmüş ve tasarlanmış, hayat kurtarıcı bir parçadır. Terletmez koltuk kılıfı ergonomik özelliği ve kolay temizlenebilir olmasıyla daha az yorulmanızı ve kendinizi önemli hissetmenizi sağlar. Araçların klimaya olan ihtiyacından kaynaklı düşük enerjiyle yüksek verim aldıran ısıtıcı ve soğutucu kullanıcılarının memnun kalacağı bir tasarıma sahiptir.

Terletmez koltuk minderi, terlemeyi engelleyici yapısı sayesinde koruyucu bir özelliğe sahiptir. Bir nevi doğal klima görevi görmektedir. Terletmez koltuk kılıfı, sağlam yapısı nedeniyle her türlü aşınmaya, yıpranmaya dayanıklıdır.

Terlemez Koltuk Minderi Nasıl Kullanılır

Terlemez koltuk kılıfı, araçlarınızın koltuklarına hiçbir zarar vermez. Terletme yapmayan koltuk kılıfı kancaları ve alt kısmında bulunan lastikleri ile giydirme şeklinde aracınızın koltuklarına yerleştirilir. Kolaylıkla çıkarıp takılabilir. Her koltuğa göre terletmez koltuk kılıfı bulunmaktadır. Kancaları ve lastikleri sayesinde koltuğa iyice entegre olur ve hiçbir şekilde kayma, bozulma yapmaz.

Terlemez Koltuk Kılıfı Avantajları Nelerdir

Terletmez koltuk kılıfı avantajlarından bahsedecek olursak en önemli avantajı kolay temizlenebilir olmasıdır. Araç koltuklarının kirlenmesini önler. Kolay temizlenir ve çıkarılabilir bu parçalar sizleri daha az yormak için düşünülmüştür. Sıcak yaz aylarında terlemeden kaynaklı oturduğunuz anda kıyafetlerinizin koltuğa yapışmasına ve buna bağlı oluşan kırışıklıklara engel olmaktadır. Aracınıza bindiğiniz anda kıyafetlerinizin kırışması gibi bir sorun ile karşı karşıya kalmayacaksınız. Terletmez koltuk kılıfı içerdiği pamuklu dokusu sayesinde sizi bu sorundan kurtarıyor.

Terlemez Koltuk Minderi Nasıl Temizlenir

Terletmez koltuk kılıfı, oto döşeme temizliği yapanlar için oldukça avantajlıdır. Kolay silinebilir olması leke tutmaması ve çabuk kuruyan pamuklu bir yapıya sahip olması nedeniyle temizliği hiç zahmetli değildir. Zamandan ve enerjiden tasarruf için terletmez koltuk kılıfını tercih edebilirsiniz.

Terlemez koltuk kılıflarını çıkartıp elinizde yıkayabilir ya da düşük sıcaklıkta çamaşır makinesinde de yıkama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. En iyi yıkama işlemi çamaşır makinesinde olacaktır. Tercih edilme sebeplerinden en önemlisi de temizlik konusunda araç sahibine hiç sıkıntı yaşatmamasıdır.

Oto Döşeme Temizliği Nasıl Yapılır

Oto döşeme temizliği yaptırmak isteyenler bir oto yıkamaya servisi tercih edebilir ya da döşemelerini kendileri temizleyebilir. Özellikle terlemez koltuk kılıfı kullananlar için oto döşeme temizliği oldukça zahmetsiz ve pratiktir. Araç içerisinde bulunan terletmez koltuk kılıflarını sökebilir ya da sökmeden de silme ve vakumlu süpürme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Koltuk kılıflarını sökerek temizleme işlemi yapmak size en iyi temizlik sonucunu verecektir.

Oto Döşeme Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Oto döşeme temizliğinde en çok dikkat gerektiren ayrıntılar döşemelerin arasıdır. Döşemelerin arasına toz, kir, yemek kırıntısı ve buna benzer birçok şey dolmaktadır. Döşemelerin arası dar ve sıkı olduğu için elinizi sokarak rahatça silme ve süpürme işlemi gerçekleştiremezsiniz.

Aracına sürekli olarak iç yıkama yaptırma zahmetine ve masrafına girmek istemeyenler için terletme yapmayan koltuk kılıfı oldukça iş görmektedir. Döşemeleri neredeyse açık yer kalmayacak şekilde saran bu koltuk kılıfları, döşemelerin arasını doldurup o kısma kir, toz ve kırıntı gibi pisliklerin dolmasını önler. Kir ve tozların aracınızın koltuklarına zarar vermesini engeller.

Oto döşeme temizliğinde dikkat edilmesi gereken diğer unsur ise yıkama sırasında aracınızın koltuk döşemelerinin yıpranması ve zarar görmesidir. Araç içi temizlikte kullanılan döner başlıklı fırçalar temizlik konusunda oldukça iyi sonuçlar veriyor ancak koltukların döşemelerinin zayıflamasına ve formunu kaybetmesine neden oluyor. Buna bağlı olarak koltuk döşemelerinde tüylenme, sökülme ve yırtılma gibi sorunlar ortaya çıkıyor.

Koltuklarınız için ekstra olarak bir oto koltuk kılıfı tercih ederseniz koltuklarınızı daha az yıkatmanız gerekecektir. Kılıfların yıkanması koltukların yıkanmasına nazaran daha tercih edilebilir bir seçenek olacaktır. Maliyet olarak da oto içi yıkama işleminin yarısından bile daha az bir maliyete sahiptir.

Terlemez Koltuk Kılıfını Neden Tercih Etmeliyiz

Son zamanlarda araç kullananların yeni gözdesi olan terletme yapmayan koltuk kılıflarının birçok tercih edilme sebebi bulunmaktadır. Sahip olduğu özellikleri sayesinde tam bir tasarım harikasıdır. Sizlere terletme yapmayan koltuk kılıflarını neden tercih etmeniz gerektiği ile ilgili bilgiler vermek istiyoruz:

  • Kolay bir kullanıma sahiptir. 
  • Çıkarılıp takılabilir. 
  • Her rengi bulunmaktadır. 
  • Koltuk döşemelerine son derece uyumludur. 
  • Kiri ve tozu belli etmez. 
  • Koltuk döşemelerini güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı korur. 
  • Koltuklarınızın renginin solmasını önler. 
  • Pamuklu ve yumuşak bir dokuya sahiptir. 
  • Koltuklara hiçbir zarar vermez. 
  • Kolay temizlenebilir ve leke tutmaz özelliği bulunmaktadır. 
  • Hava alma özelliğine sahiptir. 
  • Fiyat olarak çok uygundur ve kolayca ulaşılabilir. 
  • Oto koltuk kılıfı arasında en çok tercih edilen modellerin başında gelir.

Bir koltuk kılıfının size verebileceği maksimum özelliklerin hepsi terletme yapmayan oto koltuk kılıfında mevcuttur. En iyi özellik en uygun fiyat ve en sağlam ürün için bizleri tercih edebilir, buradan sipariş verebilirsiniz. 

Benzer Yazılar