Deri döşeme temizliği nasıl yapılmalı? Araçların iç bölümü kirlenmeye oldukça müsaittir. Zira dışarıdan kir ve tozlar ayakkabılar ile beraber iç ortama taşınır. Bunun yanı sıra gerek koltuklara gerekse yere yağ, yiyecek-içecek dökülebilir.

Bu durum sadece çok kötü bir görünüme neden olmaz. Aynı zamanda dayanılmaz kokuları ve zararlı mikroorganizmaların da artmasına neden olur. Dolayısıyla temizliği nasıl yapacağınız büyük soru işaretleri bulundurur. 

Eğer koltuklarınız deriye ya da deri görünümlü kumaşlar özelliğine sahipse deriler için özel ürünleri ve doğal bir takım uygulamaları tercih edebilirsiniz. Böylece daha etkili ve doğru bir şekilde temizlik gerçekleştirebilirsiniz. 

Deri Döşemeli Alanların Temizlenmesi

Deri araba koltuklarınız toz ve kalıntılardan arındırıldığında sıra lekelere gelir. Vakumlama araç içerisinde yer alan tüm lekeleri görmenize olanak tanır. 

Oto döşeme kumaşları temizliğinde, her kumaşın aynı temizlik malzemeleriyle silinmediğini bilmeniz gerekir. Eğer koltuklarınız deriyse deri için özel imal edilen ürünleri tercih etmeniz gerekir.

Bu sadece temizliğin daha etkili olması için değildir. Eğer yanlış yüzeyde yanlış bir ürün kullanırsanız, bu deriye zarar verecek ve yıpranmasına sebep olacaktır. Her üründe kullanım değiştiği için üzerindeki talimatları takip ederseniz daha doğru bir şekilde yararlanabilirsiniz. 

Temizleme malzemesini püskürttükten sonra bir bez ile lekeli yerlere yedirmeniz gerekir. Böyle bir süre bekledikten sonra temiz ve ıslak bir bez ile yıkamanız yeterli olacaktır. Özellikle mikrofiber özelliğe sahip olanlar daha iyi sonuçlar almanıza olanak tanır.

Atıkların Alınması ve Eşyaların Çıkartılması

Temizliği detaylı ve verimli bir şekilde yapmak istiyorsanız, ilk olarak eşyaları almanız ve elinizle toplayabildiğiniz büyük yapılı atıkları almanız önerilir. Bu işlem temizliği daha pratik ve kolay bir şekilde yapmanıza olanak tanır.

Ayrıca lekeli alanları daha iyi görmenize olanak tanıyacağı için atlanmayan yerlerin kalmamasına da yardımcı olur.

Vakumlama

Deri döşeme kılıfı temizliği için ilk adımı tamamladıktan sonra vakumlamaya geçilir. Böylece tozların ve elle toplanamayan küçük maddelerin alınması mümkün hale gelir. Bunları toplamadan silmeye kalkmak, tozların daha derinlere işlemesine sürtünme ile koltuğa zarar vermesine neden olur.

Bu işlem için küçük el süpürgelerinden yararlanmanız dahi mümkündür. Dilerseniz normal elektrikli süpürgeleri de yine tercih edebilirsiniz. Bununla ayrıntılı olarak arabanının iç bölümünü alabilirsiniz. Koltukların arasında olan tozları ve parçacıkları meydana çıkarmak için diş fırçalarından yararlanabilirsiniz.

Böylece deri görünümlü kumaşlar tamamen toz ve artıklardan uzak bir hale gelebilir.

Doğal Malzemeler

Deri döşeme kılıfı temizlerken doğal ürünlerden yararlanmanız da mümkündür. Jel olmayan diş macunu bunlardan bir tanesidir. Lekeyi nazikçe temizlemek için bir diş fırçası ile kullanılabilir. Bittiğinde alanı temiz bir bezle silmeniz, ardından bir havluyla kurulamanız yeterlidir. Diş macunu çiziklere de yardım edebilir.

Buna ek olarak limon suyu ve tartar da kullanılabilir. Ancak bunu çok hafif bir şekilde uygulanması gerekir. İki maddeyi birbirine katarak macun yaptıktan sonra kirli bölgeye uygulamanız ve 30 dakika bekletmeniz gerekir.

Ardından nemli sünger ile alırsanız, deri görünümlü kumaşlar etkili bir şekilde temizlenebilir.

Deri Bakım Ürünleri

Her sürücü araç koltuklarının parlak ve ışıltılı görünmesini, her şeye dayanıklı bir yapıya sahip olmasını talep eder. Bu deri döşeme kılıfı için de geçerli bir konudur. 

Eğer deri koltukların esnek ve yumuşak olmasını istiyorsanız, özel bakım ürünleri buna karşı en iyi çözümleri sunar. Bunlarla sınırlı kalmadan derinin daha dayanıklı ve sağlam olmasına da imkan tanır. Böylece daha uzun süre dayanabilir ve lekelere karşı dirençli olabilir. 

Günümüzde piyasada çok sayıda deri bakım ürünü vardır. Her birini incelerseniz, size en uygun olanlarını tercih edebilirsiniz. Bunların nasıl kullanılacağı üzerinde yazdığı için talimatlara göre gidebilirsiniz.

Lakin deri döşeme kılıfı temizlerken bu ürünleri çok değil az bir şekilde sürmeye özen göstermeniz tavsiye edilir. Ayrıca karbonat düşünmeniz de mümkündür. Bu temizleyici, yağ ve gres lekelerini çıkarmak için iyidir. Kullanımı oldukça pratik olup sadece kirli alana serpmeniz ve nemli bir bezle ovalamanız gerekir. Birkaç saat veya gece boyunca böyle durursa yağı emmesi mümkündür. 

Bundan sonra sadece tozu yumuşak bir bezle silmek gerekir. Kalıntıları çıkarmak için nemli bir bezle ya da havluyla kuruladıktan sonra sonuçlanır. Deri görünümlü kumaşlar temizlenirken bunlara dikkat ederseniz, en iyi sonuçları elde edebilirsiniz.

Deri Kılıf Değişimi

Deri koltuklarınız varsa bunların bakımı tıpkı diğer ürünlerde olduğu gibi düzenli bir şekilde gerçekleştirilmelidir. Ancak buna özen gösterseniz bile zaman içerisinde yıpranmalar meydana gelebilir.

Özellikle hatalı temizleme kılıfı yıpratarak zarar görmesine neden olabilir. Bununla sınırlı kalmadan bir lekeye uzun süre müdahale etmezseniz çıkarması imkansız hale gelebilir. Bu gibi hallerde deri görünümlü kumaşlar değiştirilebilir.

Günümüzde piyasada birbirinden farklı deri ürünler yer almaktadır Her birini inceleyebilir, aralarından size en uygun olanlarını tercih edebilirsiniz.

Koruyucu Ürünler

Araç sahipleri arabalarına içten bir şekilde bakar ve hiçbir zaman kirlenmesini, zarar görmesini istemez. Ancak bunu sağlamak imkansızdır. İnsanlar ne kadar dikkat etse de görünmez kazalar her zaman meydana gelebilir.

Eğer bunları önlemek istiyorsanız, koruyucu kılıfları tercih edebilirsiniz. Bunlar sayesinde aracı bir kere temizledikten sonra etkili bir şekilde muhafaza edebilirsiniz. Bir delinme & yıpranma olmadığı sürece ilk günkü gibi koltuklarınızı koruyabilirsiniz.

Söz konusu koruyucu ürünler deri döşeme temizliği yaptıktan sonra kullanılmaktadır. Vakum, yıkama ve kuruma tamamlanınca koruyucu kılıflar giydirilir. Kurumadan yararlanılması ıslaklığın geçmesine ve kötü görünümlere sebep olabilir.

Deri mi Kumaş mı Tercih Edilmeli

Araba döşemeleri sadece daha estetik bir yapı sunmaz. Bunun yanı sıra koltukların lekelenmemesine ve daha işlevsel bir hale gelmelerine olanak tanır. Günümüzde döşemeler farklı materyallerden imal edilebilmektedir.

Bu nedenle insanlar değişiklik düşündüğü zaman deri mi yoksa kumaş mı kullanması gerektiğini düşünür. Özellikle oto deri döşeme mi kumaş mı sorusu sıklıkla sorulur. Bu konuda deri aracınızı şunları sağlar;

  1. Otomobil eski olsa bile premium ve etkileyici bir görünüm kazandırır.
  2. Daha kolay, rahat bir temizliği vardır.
  3. Albenisi daha yüksektir.
  4. Temizliği doğru yapılırsa uzun bir süre boyunca verimli olarak kullanılabilir.

Bununla birlikte oto deri döşeme mi kumaş mı kişilere göre değişir. Dolayısıyla farklı maddelerden yapılanları inceleyebilir, hangi avantajları sunduklarına bakabilirsiniz. Ardından buna göre karar vererek daha verimli sonuçlar elde edebilirsiniz.

Deri Döşeme Fiyatları Ne Kadar

Sürücüler araçlarına bir şey almadan önce fiyat incelemesini de gerçekleştirir. Oto deri döşeme kumaş fiyatları da bu bakımdan pek çok kişi tarafından düşünülebilir. 

Her ne kadar deri döşeme olsa da bunların hepsi kaliteye sahiptir. Üretimlerinden gelen bir takım ekstra özellikleri de yer almaktadır.

Tüm bunlar dolayısıyla oto deri döşeme kumaş fiyatları standart bir yapıya sahip değildir. Eğer en iyi çözümleri almak istiyorsanız sektörü ayrıntılı bir şekilde araştırabilir, size en uygun olanlarına karar verebilirsiniz. Bu sayede uzun yıllar boyunca, sorunsuz ve kaliteli bir şekilde kullanabileceğiniz kılıflar elde edebilirsiniz.

Benzer Yazılar